Ouders van baby’s met downsyndroom krijgen van Downsyndroom Vlaanderen een welkomstpakket met informatiemap. De literatuurlijst in die map wordt regelmatig herzien. We proberen de lijst met boeken, dvd’s, cd-roms, brochures zo up-to-date mogelijk te maken. En uit te breiden in functie van de verschillende vragen, gekoppeld aan de diverse levensfasen van een persoon met downsyndroom.

Regelmatig gaan we voor Downsyndroom Vlaanderen in de bibliotheek, op het internet, via de uitgevers en in de boekwinkel op zoek naar nieuwe documentatie over het syndroom van Down en aanverwante literatuur.

Downsyndroom Vlaanderen is er dan ook trots op dat ze een eigen documentatiecentrum heeft wat zo langzamerhand tot een kleine boekenwinkel is uitgegroeid. We hebben momenteel zo’n 30 boeken, dvd’s, cd-rom’s en brochures permanent in voorraad. Vanuit het documentatiecentrum helpen we je graag bij de juiste keuze in functie van jouw vraag en ons aanbod. Hoe je kunt bestellen vind je ook in Tripliek en op de aparte bestellijst.

Bij elke titel staat er naast de gegevens (schrijver, titel, jaar van uitgave, uitgever en ISBN nummer) ook een beknopte omschrijving. Zelf geven we geen oordeel over het boek, dat laten we over aan de lezer.

Bij het samenstellen van deze lijst bleek dat er in de boekhandel een (zeer) beperkt aanbod van boeken voorradig is. Meestal is het boek te bestellen bij de boekhandel of via internet. Heel wat werken zijn ook te leen in de bibliotheek.

Het staat altijd duidelijk vermeld of u een bepaalde titel kunt bestellen via het documentatiecentrum van Downsyndroom Vlaanderen.