Een briefje aan u, kersverse ouders.

Lieve ouders
U bent net moeder of vader van een baby met downsyndroom geworden. Proficiat! Mogen we u met zijn of haar geboorte geluk wensen. Misschien verbaast het u dat we u feliciteren? Misschien denkt u: een baby met downsyndroom, dat is toch geen reden tot vreugde?

En toch
Uw kind is een kind als een ander, al voelt u dat nu misschien niet zo aan. Toch is deze baby in de eerste plaats uw kind. Hij heeft uw ogen, uw partners mond, de creativiteit van uw grootmoeder, de wilskracht van uw schoonvader, uw handigheid. En al vult uw kind uw verwachtingen anders in dan u het zich voorstelde, hij of zij zal u nog verbazen. Daar zijn we van overtuigd.

Rouw rustig over de droom die u van uw kind had. Vervloek zijn syndroom. Het staat de liefde voor uw zoon en dochter, de vreugde en plezier met uw kind niet in de weg.

We kunnen ons voorstellen dat u het moeilijk heeft en dat u met vele vragen over uw toekomst als gezinnetje zit. Als ouders van onze zoon of dochter met downsyndroom weten we wat u doormaakt. Plus, u staat er absoluut niet alleen voor, wij zijn er voor u. Daarom stelden we een welkomstpakket voor u samen om u door deze eerste levensfase met uw kind te gidsen. Maar vooral om uw mooie en unieke kind hartelijk welkom te heten op deze wereld.

Nogmaals gefeliciteerd.

De ouders van Downsyndroom Vlaanderen