U bent in verwachting van een kindje met downsyndroom of heeft er een vergrote kans op. Belangrijk is om een idee te krijgen wat downsyndroom inhoudt en wat het betekent voor het dagelijks leven. Wij kunnen u helpen door u zo goed mogelijk voor te lichten over het leven met downsyndroom.

Als u net te horen kreeg dat u mogelijk zwanger bent van een baby’tje met downsyndroom dan worden u en uw partner overspoeld door een vloedgolf aan emoties.  Misschien heeft u twijfels of u, uw partner en eventuele broers of zusjes het wel zullen aankunnen om te leven met een kindje met downsyndroom.

Misschien staat u voor de keus door te gaan met de zwangerschap of niet. Het kan ook zijn dat u daar niet meer aan twijfelt, maar zich goed wilt voorbereiden op wat komen gaat.

Het is belangrijk/wij vinden het belangrijk dat u zo goed mogelijk te weten komt wat downsyndroom is, wat het betekent een kind met downsyndroom te hebben, welke de mogelijkheden en beperkingen van uw kindje zouden kunnen zijn.  Downsyndroom Vlaanderen wil u helpen bij deze zoektocht.

Mocht u nog voor een moeilijke keuze staan en mocht u daar professionele begeleiding in willen dan kunt u terecht bij de Centra voor Medische Genetica van de vier Vlaamse universiteiten of bij Fara. Meer informatie over deze centra kan u terugvinden op onze contactpagina.