Skip directly to content

Laatste nieuws

Nieuws

SMOG-initiatie

SMOG - Spreken Met Ondersteuning van Gebaren. Een initiatie voor ouders, broers, zussen, grootouders, vrijwillige begeleiders.

21-3 Wereld Downsyndroom Dag

Op 21 maart is het weer zover!

Tijd om de liefde uit te roepen voor iedereen met een chromosoompje meer.
Tijd om te zingen voor diversiteit.
Tijd voor downpride!

Speld je pin op, trek je onpare sokken aan en overtuig je medemens om hetzelfde te doen.

Vanaf NU kan je alles wat je nodig hebt bestellen op onze eigen webshop:

WDSD.BE

Kopen, verspreiden en aandoen die boel!

Dromenactie

Tijdens een concert in het muziekcentrum de Bijloke in Gent mochten alle aanwezigen deelnemen aan een dromenactie. Aangezien we graag met Lucas eens zorgeloos naar een leuk festival wilden gaan, leek het ons een goed idee om dit als droom te noteren. En zo geschiedde…

Bevraging: Vlotte start van het nieuw ondersteuningsmodel!?

Het schooljaar is nog maar pas gestart en we ontvangen als Steunpunt voor Inclusie veel signalen van ouders dat de start van het nieuw ondersteuningsmodel moeilijk loopt.

Chocolade van ‘Tytgat Chocolat’ vanaf nu te koop!

Chocolade van ‘Tytgat Chocolat’ vanaf nu te koop bij Colruyt, Spar, Okay, Alvo en de betere bakker en dat voor het goede doel!

Boek: 'Dit doen dokters'

Downsyndroom Vlaanderen heeft een nieuwe uitgave om het bezoek aan de downpoli of aan gespecialiseerde medici voor te bereiden. Nieke Deleu (auteur) en Lieve Franck (illustrator) hebben alle (para)medische onderzoeken waar je kind met downsyndroom mee geconfronteerd kan worden, toegankelijk beschreven en getekend op overzichtelijke fiches die je op elk moment naar keuze kunt ordenen.

Nieuw ondersteuningsmodel - begin juli 2017

Communicatie nieuw ondersteuningsmodel vanuit Departement Onderwijs en Kabinet van minister Hilde Crevits

Over de NIPT en informatie

Op 29 mei lazen we in de kranten dat minister De Block 15 miljoen euro vrijmaakt om de NIPT op grote schaal terug te betalen aan alle ouders die de test wensen af te nemen. Dat kunnen we als vereniging alleen maar toejuichen. Het is goed nieuws dat informatie op dezelfde manier doorstroomt naar iedereen, zonder dat daarbij aan twee snelheden wordt gewerkt. Maar wat is informatie? Is de mededeling “je kindje heeft geen/wel downsyndroom” informatie? Of is er meer nodig?

Ondersteuning in de klas

Zoals jullie weten zijn we met een werkgroep van ouders van kleuters met downsyndroom in het gewoon onderwijs al een tijdje aan het werken om ook voor deze kleuters de nodige ondersteuning in de klas georganiseerd te krijgen.

Correctie van De Standaard

Vandaag, 30/05/2017, verscheen op p.11 van de gedrukte versie van De Standaard een artikel over de NIPT. Daarin kwam Eline Zenner aan het woord en werd een citaat opgenomen dat nooit door Eline werd gebruikt.

Pagina's