Skip directly to content

Laatste nieuws

Masterproef: 'Hoe hebben ouders de eerste contacten met de hulpverlening ervaren na de geboorte van hun kind met downsyndroom'.

 

  • Bent u ouder van een kind met het syndroom van Down? 
  • Is uw kind tussen 1 en 10 jaar oud? 
  • Bent u reeds in contact gekomen met het grote hulpverleningslandschap? 
  • Woont u in West- of Oost-Vlaanderen? 
  • Bent u bereid uw persoonlijk verhaal te delen? 

 

Dan kan ik uw hulp zeker gebruiken! 

 

Ik ben Nieke Deleu, studente Orthopedagogiek aan de universiteit van Gent. Om mijn laatste jaar te volbrengen, maak ik een Masterproef. Ik heb een enorme interesse voor mensen met het syndroom van Down en daarom besloot ik hierover mijn Masterproef te schrijven. Omdat ik het belangrijk vind dat ouders goed opgevangen worden wanneer ze een kind met het syndroom van Down krijgen, heb ik volgend onderwerp gekozen: Ik wil te weten komen hoe ouders de eerste contacten met de hulpverlening ervaren hebben, wanneer bleek dat hun kind het syndroom van Down heeft. 

- Voelde u zich gesteund wanneer u het nieuws te horen kreeg? 

- Van wie kreeg u het nieuws te horen? 

- Welke hulpverleningsrelaties voelden goed aan en welke niet? 

- Had u het gevoel dat u voldoende geïnformeerd werd? ... 

 

Indien u geïnteresseerd bent in een gesprek over dit onderwerp zou ik het heel leuk vinden dat u contact met me opneemt zodat we dit interview kunnen plannen. Dit gesprek zou ongeveer één tot anderhalf uur duren. Ik garandeer hierbij dat alle informatie vertrouwelijk is, anoniem verwerkt wordt en dat u op het einde van mijn masterproefavontuur, een samenvatting van mijn werk krijgt. De interviews zouden doorgaan tussen 25 november en eind januari. 

Indien u interesse hebt, aarzel dan niet om me te contacteren op volgend emailadres: niekedeleu@hotmail.com. Ook indien u nog vragen heeft of meer informatie wenst, kunt u me altijd contacteren. Ik probeer u zo snel als mogelijk een antwoord te bieden op uw mail. Ik kan echter niet garanderen dat dit binnen de week is, aangezien ik momenteel in Oeganda verblijf voor drie maanden buitenlandse stage (23 augustus tot 20 november)! 

Alvast bedankt voor uw hulp! 

Vriendelijke groeten 

Nieke Deleu