Skip directly to content

Laatste nieuws

Literatuur

Medische aspecten

Downsyndroom, alle medische problemen op een rij

Vegelin Marloes, Mostart Paulette, Winkler Lex, medisch advies: Weijerman Michel, “Downsyndroom, alle medische problemen op een rij”, Stichting Artsen voor Kinderen, Amsterdam (NL), ISBN 978-90-808521-2-9, 99 blz.

Dit boek is een medische gids voor ouders, verzorgers en iedereen die te maken krijgt met een kind met downsyndroom. Een handig naslagwerk waarin de meest voorkomende medische problemen bij kinderen met downsyndroom overzichtelijk op een rij zijn gezet. Vanaf de eerste levensmaand tot en met de tienerjaren.

Dit boek maakt deel uit van het welkomstpakket en is ook te bestellen in onze webshop.

Medische aspecten van downsyndroom; achtergrondinformatie om ouders mondiger te maken

Graaf, E. en M. (1999), “Medische aspecten van downsyndroom; achtergrondinformatie om ouders mondiger te maken”, V&V-Producties, Amersfoort (NL), ISBN: 90-75-704-135, 305 blz.

Een praktijkboek over alle medische zaken die van bijzonder belang zijn voor de ouders van kinderen met downsyndroom, toegelicht aan de hand van ervaringen van die ouders zelf. Aan het eind van ieder afzonderlijk hoofdstuk staat vermeld wat er over dat onderwerp in "de Leidraad" staat.

Downpas

Galle, K. (2007), “Downpas”, Downsyndroom Vlaanderen, Kontich,

Deze Downpas werd ontwikkeld omdat er bij ouders van kinderen met downsyndroom en bij professionelen de vraag bestaat naar een degelijke en concrete medische opvolging van mensen met downsyndroom.

Het staat vol medische informatie zoals een opsomming van de meest voorkomende medische problemen, een tabel met per leeftijd de aanbevolen medische onderzoeken en aangepaste groeicurves. De informatie in deze Downpas is erop gericht de ontwikkeling van een kind met downsyndroom zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

U vindt deze Downpas in het welkomstpakket.

Impuls, ontwikkelingen rond aangeboren hartafwijkingen bij mensen met Downsyndroom

Borstlap, Roel (2007), “Impuls, ontwikkelingen rond aangeboren hartafwijkingen bij mensen met downsyndroom”, Stichting Downsyndroom, Meppel (NL), 34 blz.

In deze publicatie wordt een overzicht gegeven van de stand van zake betreffende kennis over het ontstaan, de gevolgen, de behandelingsmogelijkheden van zowel de hartafwijkingen zelf als de eventuele gevolgen.

Te bestellen in onze webshop.