Skip directly to content

Laatste nieuws

Workshop 'Leespraat'

18 oktober 2014 10:30 tot 16:00
Beveren-Leie (Waregem)
Doelgroep: 
Ouders, logopedisten en begeleiders van kinderen met downsyndroom
Organisatie: 
Stichting Scope, Heidi van Ginkel
Contact: 

Heidi van Ginkel: vanginkelheid@gmail.com, Tel. 0031 6 2007 4367

Zie ook: www.facebook.com/leespraat

Workshop 'Leespraat': 

vroegtijdig leren lezen om te leren praten

Leespraat is een methode voor het leren lezen èn leren praten speciaal ontwikkeld voor kinderen met Downsyndroom en andere kinderen die voor hun taal/spraakontwikkeling gebaat zijn bij een werkwijze gebaseerd op kleine stapjes. De methode kan vaak vanaf zeer jonge leeftijd gestart worden. 

 

Tijdens deze eendaagse workshop, gericht op ouders, logopedisten en begeleiders rond het kind, worden de achtergronden van de methode van ‘leren lezen om te leren praten' toegelicht. Er worden veel praktische voorbeelden gegeven met betrekking tot hoe je kunt beginnen met het aanbieden van globaalwoorden, hoe je de werkwijze in verschillende dagelijkse situaties kunt toepassen, hoe je het praten stap voor stap kunt stimuleren in de ontwikkeling en hoe je van globaal lezen toe kunt werken naar analytisch lezen op school. 

 

De workshop wordt gegeven van op zaterdag 18 oktober 2014, van 10.30 tot 16.00 uur op de locatie van Keller Lufttechnik, zaal Boels²Box. Adres: Oude Kassei 16, B-8791 Beveren-Leie (Waregem).

 

Kosten:  90,00 euro p.p., exclusief cursusmateriaal, koffie en thee. U kunt zelf een lunchpakketje meenemen, maar u kunt ook vooraf een lunchpakket à € 6,00 bestellen. Graag bij uw aanmelding vermelden. Het lunchpakket dient ter plaatse te worden afgerekend. Tijdens de workshop is het mogelijk de methode map à € 22,50 per map aan te schaffen en eventueel wat bijpassende materialen, graag in contant.

 

Ca. 4 weken voor aanvang ontvangt u een factuur per post. Bij annulering tot 14 dagen voor de workshop wordt 50 % van het deelnamebedrag, d.w.z. 45,00 euro per persoon, in rekening gebracht. Het resterende bedrag wordt teruggestort. Bij annulering 14 dagen of minder van te voren en bij niet verschijnen op de workshopdag wordt geen restitutie verleend. 

 

Leespraat is ontwikkeld door Hedianne Bosch van Stichting Scope in Amstelveen (zie www.stichtingscope.nl). Heidi van Ginkel is Leespraat & Rekenlijn Docent, opgeleid bij de stichting en zal de workshop verzorgen. Zie ook: http://www.facebook.com/leespraat

 

Aanmelden?

Per mail of telefoon bij Heidi van Ginkel.