Skip directly to content

Laatste nieuws

Cursus Leespraat VOLZET

19 april 2014 10:30 tot 16:00
Oud-Turnhout
Doelgroep: 
Ouders van kinderen met Downsyndroom; leerkrachten uit speciaal of regulier onderwijs met een leerling met Downsyndroom in de klas; remedial teachers, intern begeleiders, ambulant begeleiders en andere belangstellenden. Inschrijving via info@downsyndroom.
Organisatie: 
Heidi van Ginkel en Downsyndroom Vlaanderen

 

 

'Vroegtijdig leren lezen om te leren praten'.

 

Downsyndroom Vlaanderen krijgt regelmatig vragen van ouders m.b.t. de methode ‘leespraat’.  Wat is ‘ leespraat’?

Leespraat is een methode voor het leren lezen én leren praten, speciaal ontwikkeld voor kinderen met downsyndroom en andere kinderen die voor hun taal/spraakontwikkeling gebaat zijn bij een werkwijze gebaseerd op kleine stapjes. 

De methode kan vaak vanaf zeer jonge leeftijd gestart worden. 

 

Tijdens deze ééndaagse workshop, gericht op ouders en begeleiders rond het kind, worden de achtergronden van de methode van 'globaal lezen om te leren praten' toegelicht. Er worden veel praktische voorbeelden gegeven hoe je kunt beginnen met het aanbieden van globaalwoorden, hoe je de werkwijze in verschillende dagelijkse situaties kunt toepassen, hoe je het praten stap voor stap kunt stimuleren in de ontwikkeling en hoe je van globaal lezen toe kunt werken naar analytisch lezen op school. 

 

Leespraat is ontwikkeld door Hedianne Bosch van Stichting Scope in Amstelveen (zie www.stichtingscope.nl). Heidi van Ginkel is Leespraat docent en Rekenlijn begeleider en zal de workshop geven.

Kosten:  € 90,00 per persoon, inclusief koffie en thee. Tijdens de workshop is het mogelijk de methodemap à € 22,50  aan te schaffen, evenals enkele bijpassende materialen. 

 

Op 19 april 2014 van 10u30 tot 16u00 gaat de workshop ‘leespraat’ door in de provincie Antwerpen in Oud-Turnhout. Aan een workshop kunnen minimaal 12 personen en maximaal 15 personen deelnemen. Omdat we weten dat er veel interesse is voor deze workshop, wacht je best niet te lang met inschrijven.

Ongeveer 6 weken voor aanvang ontvangt u een factuur per post. Bij annulering tot 14 dagen voor de workshop wordt 50 % van het deelnamebedrag, d.w.z. € 45,00 p.p., in rekening gebracht. Het resterende bedrag wordt teruggestort. Bij annulering 14 dagen of minder van te voren en bij niet verschijnen op de workshopdag wordt geen restitutie verleend. 

 

Wil je je aanmelden voor de cursus of heb je er  nog vragen over?

Neem dan per mail of telefoon contact op met Heidi van Ginkel.

vanginkelheidi@gmail.com of tel. 0031 620 074 367.